Afval

Wat mag er allemaal in de container?

Dat verschilt per afvalsoort. In een bouw- en sloopafval container mag bijvoorbeeld wel grofvuil, steen en hout, maar geen dakafval. Zo kunnen wij de stoffen beter verwerken en recyclen voor hergebruik.

Terug naar bovenTerug naar boven

Mag ik ook asbest in de afvalcontainer gooien?

Nee, dit is niet toegestaan. Het is namelijk niet alleen voor jezelf erg schadelijk, maar ook voor onze collega's die het afval moeten verwerken. Asbesthoudende materialen dienen in de meeste gevallen te worden verwijderd door een bedrijf die hierin is gespecialiseerd. Je kan hiervoor het beste contact opnemen met een asbestverwerkingsbedrijf. Op de site van de rijksoverheid staat veel informatie over asbest.

Terug naar bovenTerug naar boven

Wat gebeurt er met het afval?

Het afval wat binnenkomt bij onze bedrijven wordt volgens de juiste wet- en regelgeving verwerkt. Ons streven is om de fractie die niet gerecycled kan worden, zo klein mogelijk te houden. Tevens zijn alle deelnemende bedrijven ISO-gecertificeerd.

Terug naar bovenTerug naar boven

Waar kan ik op letten bij het scheiden van puin?

Als het mogelijk is, kan je het beste alleen steen apart houden. Dit is beter voor het milieu en voor je portemonnee.

Terug naar bovenTerug naar boven

Wat is het verschil tussen schoon puin en bouw- en sloopafval?

Schoon puin houdt in dat er alleen maar steen en puin in de container mag. Bij bouw- en sloopafval is dit een stuk ruimer, hier mag ook hout en grofvuil in komen.

Terug naar bovenTerug naar boven